Filmové tipy 2016

22.12. Animovaný muzikál Zpívej je od dnešního dne v kinech. Skvělá podívaná od tvůrců filmů Mimoni nebo Tajný život mazlíčků, při které si budete zpívat i vy! Mezi dalšími novinkami je komedie Manžel na hodinu - pokračování Hodinového manžela.

15.12. Nový příběh Star Wars právě v kinech. Nejsou to klasické Star Wars, jde o začátek nových samostatných filmů od Lucasfilmu, ale fanoušky hvězdných válek určitě potěší.

8.12. Vánoce se blíží a je to vidět i v kinech - pohádka Anděl Páně 2 z minulého týdne trhá rekordy v návštěvnosti a teď k ní přibude americká komedie Pařba o Vánocích s Jennifer Aniston, kterou znáte hlavně ze seriálu Přátelé. A kdo už teď má Vánoc plné zuby, může zajít třeba na akční drama Underworld: Krvavé války.

1.12. Vánoční pohádka Anděl Páně 2 dorazila včera do českých kin a podle prvních recenzí je možná ještě lepší a zábavnější než první díl. Podívejte se na ukázku

25.11. Už vás otravují všudypřítomné nabídky Black Friday? Nekupujte všechno jenom proto, že je to se slevou, za ušetřené peníze vezměte třeba děti do kina na nový animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa z dílny Walt Disney. Skvělá podívaná o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid.

18.11. Fantastická zvířata a kde je najít - do kin dorazila očekávaná novinka natočená podle předlohy J. K. Rowlingové, autorky legendárního Harryho Pottera. O čem film je? Podívejte se na naše stránky, kde najdete ukázky i k ostatním filmům, které byly uvedeny minulý týden.

11.11. Dlouho očekávaná novinka je od včerejška v kinech - Příchozí (Arrival) je sci-fi, které aspiruje na jeden z nejlepších filmů letošního roku. Když se po celém světě objeví vesmírné lodě, nikdo neví kdo je uvnitř a co se bude dít. Mistrovsky natočený film, úžasná atmosféra - z toho vás bude mrazit!

4.11. Do kin přichází porce nových filmů včetně zajímavých dokumentů nebo snímků od balkánských tvůrců. Na největší hity tohoto týdne aspirují: Zúčtování - akční drama s Benem Affleckem, Trollové - animovaný film od tvůrců Shreka nebo romantická komedie Pohádky pro Emu v hlavní roli s Ondřejem Vetchým a Aňou Geislerovou.

28.10. Dnes je Halloween, takže by to chtělo zajít do kina na pořádný horor. Jenže mezi filmovými novinkami s tímto tématem je "pouze" dokument o Alfredu Hitchcockovi a François Truffautovi. A tak pro silnější zážitek doporučujeme např. novinku s názvem Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změnil po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Chcete vědět více o tomto akčním sci-fi? Podívejte se na ukázku na našich stránkách.

21.10. Nevracej se - to je název nového akčního filmu s Tomem Cruisem, který hraje bývalého vojenského majora a nyní se snaží dokázat nevinu pohledné armádní velitelky a dostat ji z vězení. Jestli máte děti, pravděpodobně budou žadonit, abyste je vzali na nový animovaný film Lichožrouti, který je natočený podle stejnojmenné úspěšné knížky spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky Galiny Miklínové, která v roce 2011 získala v kategorii pro děti ocenění Kniha desetiletí Magnesia Litera. 

14.10. Co nového v kinech? Inferno - další s mysteriozních filmů s Tomem Hanksem podle knižní předlohy Dana Browna, kterému předcházely tituly Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni. Anebo dáte přednost komedii Bezva ženská na krku s Ondřejem Vetchým?

7.10. Novinky v kinech: Dívka ve vlaku - drama natočené podle románu Paula Hawkinse, který patří mezi knižní bestsellery minulého roku a získal titul Kniha roku. A také nová komedie Instalatér z Tuchlovic nebo skvělý animovaný film Kubo a kouzelný meč.

30.9. Máte rádi Tima Burtona a jeho pohádkové fantazie? Jestli ano, tak si udělejte čas a zajděte o víkendu do kina na Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Už ve středu si odbyl premiéru film Anthropoid, který popisuje stejnojmennou operaci z druhé světové války, jejímž cílem byl atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Stručný popis k filmům a trailery najdete na našich stránkách.

23.9. Sedm statečných - nesmrtelná westernová klasika ožívá v remaku s Denzelem Washingtonem a spol. Jak dopadne porovnání s původním hereckým obsazením, kde jsme obdivovali Steve McQueena nebo Charlese Bronsona? Z dalších filmových novinek stojí za povšimnutí film Krycí jméno Holec v hlavní roli s Kryštofem Hádkem a Vicou Kerekes, který nás zavede do období srpnové okupace v roce 1968.

16.9. Všichni mluví o tom, že v kinech je nová Bridget Jones. Tak jo, mrknem na to! V dalším pokračování naše stále svobodná hrdinka - smolařka (Renée Zellweger) zjistí, že čeká dítě. Na tom by nebylo ještě nic tak zajímavého, problém je v tom, že neví, zda je otcem Colin Firth nebo Patrick Dempsey, vyspala se totiž s oběma v krátké době, takže si sama není moc jistá.

9.9. Pamatujete si ještě, když v roce 2009 přistálo nouzově letadlo Airbus A320 se 155 cestujícími na řece Hudson? O kapitánovi Chesley Sullenbergerovi (alias Sullym) se mluvilo jako o hrdinovi, nicméně hrozilo, že vyšetřování zničí jeho pověst i kariéru. Hlavní roli ve filmu hraje Tom Hanks a režie se ujala další hollywoodská legenda - Clint Eastwood, tahle kombinace nemůže dopadnout špatně!

2.9. Rocky je holka z Detroitu, která má za sebou pár vloupaček, ale zatím jí to nevyneslo tolik peněz, aby spolu se svojí mladší sestrou mohla opustit domácnost, ve které žijí se svou násilnickou matkou. Tentokrát se však nabídne možnost oloupit slepce, v jehož domě v opuštěné části města se má skrývat velké bohatství. Jenže slepec není žádné ořezávátko a Rocky se svými kumpány zažívá nečekané drama.

26.8. Na konec prázdnin tu máme animovaný film pro dospělé - Buchty a klobásy. Na tenhle film děti rozhodně neberte! Kreslená komedie plná sprostých slov, sexuálních narážek a nekorektního humoru s vynikajícím namluvením (mimo jiné Salma Hayek) a českým překladem od Františka Fuky. Jasně, na takovej biják nebude mít asi každej žaludek, takže co zkusit třeba Božskou Florence v hlavní roli s nestárnoucí Meryl Streepovou a Hugh Grantem?

19.8. Patříte mezi miliony fanoušků Star Treku? Tak právě dnes je váš den D a určitě už máte koupený lístek do kina na nové pokračování této legendární sci-fi série s podtitulem Do neznáma. Za zmínku ale stojí i nová akční komedie Týpci a zbraně, což je film natočený podle skutečného příběhu, ve kterém se dva mladíci úspěšně ucházejí o zakázky americké armády. Postupem času se jejich byznys rozjede do nečekaných rozměrů a to zejména díky pochybné dodávce zbraní pro afghánskou armádu.

12.8. Víte co dělají vaši mazlíčci, když nejste doma? Odpověď najdete v novém animovaném filmu, který jde dneska do kin. Na tvorbě se podíleli lidé, kteří stojí za úspěšným filmem Já, padouch.

5.8. Jenom tři nové filmy jdou do českých kin tento týden. Akční fantasy Sebevražedný oddíl s Willem Smithem v hlavní roli je o partě kriminálníků, kterým dá vláda do ruky nejmodernější zbraně, aby přemohli záhadná stvoření obdařená nadpozemskou silou. Neberte to ale moc vážně, film je hlavně zábavnou kombinací efektních triků a vtipných hlášek. A především bavit mají i zbylé dva filmy - komedie Matky na tahu a francouzská romantika Za láskou vzhůru. Tak deštníky do ruky a šup do pohodlí oblíbeného kina! Předtím mrkněte sem na ukázky, ať víte do čeho jdete :-)

22.7. Do kin přichází nový film Učitelka od dvojice Hřebejk - Jarchovský. Drama o manipulativní učitelce je inspirováno skutečnou událostí a odehrává se v 80. letech. Film měl premiéru na letošním MFF v Karlových Varech a vzbudil velký ohlas. Máte chuť na horor? Pak běžte na film Zhasni a zemřeš. A jestli máte rádi Ozzyho Osbourna, tak si nenechte ujít celovečerní dokument o této rockové legendě, který vznikal v průběhu dvou let a dává nahlédnout do zákulisí koncertů a soukromí jedinečného zpěváka, který je na scéně už od roku 1970.

15.7. Šest nových filmů přichází tento týden do českých kin. Dětem a jejich doprovodu musíme doporučit nový díl Doby ledové s podtitulem Mamutí drcnutí a dospěláci můžou zkusit třeba novinku Tohle je náš svět - příběh svérázného otce, který vychovává šest dětí uprostřed lesa. V důsledku nečekané události však musí opustit své útočiště a zamířit zpět do civilizace. Film získal na festivalu v Cannes cenu pro nejlepší režii (Matt Ross).

8.7. A máme tu nové filmy, které jdou tento týden do kin - Mike i Dave sháněj holku - jak už název napovídá, nepůjde o žádný cestopisný nebo historický film, prostě oddechovka na léto, která byla natočena podle skutečných událostí, určitě vás ale rozesměje! Legenda o Tarzanovi - ten příběh zná asi každý, příběh tohoto filmu se má však odehrávat v době, kdy už Tarzan žije poklidným životem ve městě.

1.7. Dnes začaly dětem prázdniny a spolu s nimi startuje i 51. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Z filmových hvězd dorazí letos například herci Willem Dafoe a Jean Reno nebo oscarový scénárista Charlie Kaufman. Kromě festivalu můžete vyrazit i do vašeho oblíbeného kina, třeba na premiéru dramatu Hra peněz, ve které se vedle sebe objeví George Clooney a Julia Roberts.

24.6. Venku je vedro, běžte se ochladit do klimatizovaného kina a mrknout na zkázu světa resp. jeho záchranu ve filmu Den nezávislosti: Nový útok. A jestli vás venkovní teploty lákaj k něčemu lechtivějšímu, tak je tu francouzská letní komedie Léto All Exclusive. Uvidíte v ní mimo jiné Christiana Claviera, kterého znáte jako potřeštěného sluhu z komedií Návštěvníci.

17.6. Vzpomínáte ještě, jak jsme před 13 lety hledali rybku jménem Nemo? Tak teď se hledá Dory, jeho modrá kamarádka, která trpí výpadky paměti a teď si vzpomněla, že ztratila své rodiče. A tak se rozhodne je najít, spolu s Nemem a dalším kámošem Marlinem putují napříč oceánem až do mořského akvária v Kalifornii. Není pochyb o tom, že to bude dobrodružná cesta plná napětí i legrace. Mezi dalšími novinkami, které jdou právě do kin, jsou komedie Centrální inteligence a Podfukáři 2.

10.6. Vítejte ve světě Warcraft! Do kin přichází pohádka pro dospělé inspirována legendární počítačovou hrou, na kterou navazuje knižní trilogie. Pokud nepatříte mezi warcraftí fanoušky, můžete zkusit druhé pokračování hororu V zajetí démonů. A kdo hledá něco pro odlehčení, pro toho tu máme nenáročnou komedii Musíme se sejít, ve které se objeví někteří baviči z pořadu Na stojáka.

3.6. Venku prší a bouří, co radši zajít do kina na dobrej biják? Třeba na akční komedii Správní chlapi plnou situačního humoru a skvělých hlášek. Děj se odehrává v 70. letech v Los Angeles a ústřední dvojice (Russell Crowe a Ryan Gosling) vás bude bavit od začátku do konce! V kinech právě teď - mrkněte na ukázku.

27.5. Tento týden sice nemáme v kinech tolik premiér, ale jeden film přesto za upozornění stojí - druhý díl fantazie Alenka v říši divů: Za zrcadlem, v hlavních rolích opět s Miou Wasikowskou a Johnny Deppem. Změna je tentokrát na pozici režiséra, místo Tima Burtona se toho ujal James Bobin.

22.5. Tentokrát na vás čekají v kinech opravdu zajímavé premiéry - třetí pokračování legendární francouzské komedie Návštěvníci zavede rytíře Godefroy de Montmirail (Jean Reno) a jeho oddaného sluhu Jacquouille (Christian Clavier) do období Velké francouzské revoluce. Milovníci fantasy si jistě nenechají utéct pokračování série X-Men: Apokalypsa a za zmínku stojí i romantická komedie Svátek matek, ve které uvidíte nestárnoucí Julii Roberts a Jennifer Aniston.

13.5. Určitě jste někdy hráli na mobilu Angry Birds, nebo jste o téhle fenomenální hře alespoň slyšeli. Teď přicházejí tihle naštvaní ptáci do kina a bude s nimi pěkná sranda! Jestli ale chcete o víkendu zůstat v teple domova a pustit si pěkný film, co takhle skvělej biják od Quentina Tarantina? Jeho nejnovější film Osm hrozných jste mohli vidět v kině už v lednu, teď vychází na DVD.

5.5. Dnes přicházejí do kin další nové filmy - pokračování akční série Captain America: Občanská válka, ale také dva zajímavé dokumenty. Prvním je Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa k 45. výročí založení tohoto výjimečného souboru, druhým je Nebe a led o cestách francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse, který ukazuje globální oteplování v celé jeho kráse.

29.4. A máme tu další filmové novinky - blíží se máj, lásky čas, tak co třeba zajít na romantickou komedii Jak se zbavit nevěsty? Anebo na pokračování rodinného filmu Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje, které se odehrává v krásné přírodě uprostřed savojských Alp.

21.4. Četli jste v mládí Knihu džunglí? Možná by vás zajímalo jak si se ztvárněním tohoto příběhu poradili ve studiu, které uvedlo i slavné Piráty z Karibiku. Dobrodružství chlapce Mauglího bylo zfilmováno už několikrát, dnešní novinka je však plná napětí a skvělých triků, takže nudit se nebudete.

14.4. Tento týden se do kina už pošesté vrací (ne)stárnoucí Štěpán Šafránek v komedii Jak básníci čekají na zázrak. Tenhle film asi žádný zázrak nebude, ale třeba někoho potěší. Zajímavých filmů je ale víc, třeba Orel Eddie o britském skokanovi na lyžích nebo úchvatný přírodopisný dokument Příběh lesa.

7.4. Od dnešního dne můžete v kinech vidět očekávanou novinku Spotlight natočenou dle skutečného příběhu o zneužívání nezletilých, který otřásl celou katolickou církví. A jestli máte chuť na něco veselejšího, tak je tu pokračování romantické komedie Moje tlustá řecká svatba.

1.4. Ze včerejších premiér zaujme hlavně Teorie tygra s Jiřím Bartouškou, pro kterého to byl návrat na filmová plátna po čtyřech letech a zahrál si zde s Eliškou Balzerovou. Pro zajímavost - s tou se naposledy před kamerou potkal v roce 1975 v psychologickém filmu Hřiště. Děti můžete vzít o víkendu na animovanou lahůdku Pat a Mat ve filmu, kutilové z Večerníčku nemůžou zklamat :-)

24.3. Je tu čtvrtek a máme tu nové premiéry v českých kinech. Za pozornost stojí například Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti podle komiksové předlohy s Benem Affleckem v hlavní roli, film Já, Olga Hepnarová o dívce, která v roce 1973 nákladním vozem úmyslně najela v Praze do lidí a osm z nich usmrtila, anebo trikový film Smrtelné historky, který kombinuje animaci, loutky a hranou akci a mimo jiné to je poslední film, ve kterém si zahrál Pavel Landovský.