Filmové tipy 2017

28.12. Také poslední týden v roce s sebou přináší některé filmové premiéry, i když jsou pouze tři. Z toho dva jsou životopisné filmy (Borg/McEnroe a Největší showman) a jeden dobrodružný (Ztracen v džungli), v hlavní roli Daniel Radcliffe, kterého v 28 letech a s vousy asi nepoznáte, ale je to samozřejmě představitel Harryho Pottera.

21.12. Jestli vás budou o Vánocích nudit pohádky v televizi, zajděte si do kina! Dětem se bude určitě líbit animovaný film Ferdinand od tvůrců filmů Doba ledová a Rio. Milovníky komedií z horského prostředí zase potěší nová česká komedie Špindl.

14.12. Star Wars: Poslední z Jediů - další díl kultovní série od studia Lucasfilm. Postavy předchozího dílu (Síla se probouzí) spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

7.12. Po dvou týdnech máme v kinech další vánoční komedii a tentokrát budou v hlavních rolích ženy - Matky na tahu o Vánocích je bláznivá komedie, která má podobné téma jako první díl - z maminek se stanou rebelky, které mají už dost předvánočního úklidu, pečení a shánění dárků a rozhodnou se, že si Vánoce užijí po svém. Do kin přichází i animovaný film Můj život Cuketky o chlapci, který přichází o maminku a ocitá se v dětském domově, kde prožívá nová dobrodružství a první lásku.

30.11. Píše se rok 2073, svět je přelidněný a proto každá rodina může mít pouze jedno dítě. V jedné rodině se však skrývá sedm sester. Vypadají stejně, ale každá je jiná. Každý den vychází ven jen jedna z nich. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí...

24.11. Blíží se Vánoce, takže bylo jen otázkou času, kdy se v kinech objeví další vánoční komedie. A už je tu - Táta je doma 2 - jak to dopadne, když se dva kamarádi rozhodnou strávit Vánoce společně se svými manželkami a dětmi? Problém nastane až ve chvíli, kdy přijíždějí jejich otcové. Mimochodem, jednoho z nich hraje Mel Gibson. O vtipné hlášky a neuvěřitelné situace nebude nouze, tahle komedie se prostě povedla.

17.11. Liga spravedlnosti - právě teď v kinech. Podívejte se na 4 minutový trailer ve Full HD!

10.11. Vražda v Orient expresu - nový film na motivy jedné z nejznámějších detektivek Agathy Christie právě teď v kinech. Třináct cestujících, kteří uvízli v luxusní vlakové soupravě, každý z nich je podezřelý. V hlavní roli a současně režisérem filmu je Kenneth Branagh, v dalších rolích hvězdného obsazení uvidíte Penelope Cruz, Johnny Depp, Willem Dafoe, Judi Dench nebo Michelle Pfeiffer. Podívejte se na ukázky také z dalších novinek, které jsou o tomto víkendu v kinech.

3.11. Nové filmové premiéry jsou tu - na své si tento týden přijdou děti (animované filmy Příšerákovi a Lajka) nebo milovníci dramatu (Všechno nejhorší a Milada). Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? To je stručná pozvánka na horor Všechno nejhorší ;-)

27.10. Přinášíme další tip z filmových novinek uplynulého týdne - v kinech můžete od čtvrtka vidět akční sci-fi Thor: Ragnarok (třetí díl). Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela.

20.10. Akční Sci-fi Geostorm nebo pubertální komedie Bajkeři? Na čem jste byli o víkendu v kině vy?

13.10. Četli jste knihu Sněhulák? Teď přichází do kin filmová verze tohoto světového bestselleru od norského spisovatele Jo Nesbø. Samozřejmě to není jediná novinka, podívejte se na ukázky z dalších filmů.

6.10. Byli jste o víkendu v kině na některém z nových filmů? Hora mezi námi - drama s Kate Winslet, která hraje fotoreportérku spěchající na svoji svatbu, v malém letadle však havaruje uprostřed hor a spolu s ní přežije jen doktor Alex, který pro změnu spěchal k důležité operaci. Oba se vydávají na nebezpečnou cestu, aby se zachránili. Blade Runner 2049 - pokračování akčního sci-fi, které se odehrává 30 let po událostech prvního dílu. Ve dvojce se znovu objevuje herecká legenda Harrison Ford.

29.9. Od středy je v kinech je druhé pokračování z trilogie Zahradnictví s podtitulem Dezertér v režii Jana Hřebejka. Fanoušci legendární kapely Black Sabbath zase mají možnost vidět záznam z definitivně posledního koncertu, který tato kapela odehrála po téměř 50 letech své existence. To samozřejmě není všechno - podívejte se na náš web s ukázkami všech novinek.

15.9. Při dnešním tipu na filmovou novinku se přesuneme do Francie. Víno nás spojuje - to je název filmu o muži, který před lety zpřetrhal rodinné vazby, nyní však jeho otec vážně onemocní a tak se jeho syn vrací zpět do kraje svého dětství - Burgundska. Jak již název napovídá, děj filmu se točí kolem vína a tak na diváka dýchne úžasná atmosféra francouzského venkova a zdejších vinic.

8.9. Hasta la vista, baby! Legendární hláška Arnolda Schwarzeneggera z filmu Terminátor 2, který po 26 letech ožívá v kinech v remasterované 3D podobě. Na této verzi pracoval i samotný režisér James Cameron. Terminátor 2 patří i v dnešní době mezi nejoblíbenější filmy v celé historii a jeho fanoušci určitě rádi poběží do kina, kde si nasadí 3D brýle a vychutnají si nový zážitek.

1.9. Hledáte tip na dobrej film v kině? Loganovi parťáci - akční komedie, která Vás bude bavit. Ve filmu hraje mimo jiné i Daniel Craig, kterého znáte z filmů James Bond. A jestli chcete vzít do kina děti, běžte na animovaného Hurvínka. Sice nebude mít takové kouzlo jako originální dřevěná loutka, ale děti budou spokojené ;-)

25.8. Barry Seal: Nebeský gauner - Tom Cruise je pilot dopravního letadla a protože už se při létání tak trochu nudí, kývne na nabídku agenta CIA a začne pracovat pro tajné služby. Háček je v tom, že neodolá ani nabídce drogového kartelu a tím se celý příběh zamotává...

18.8. Filmové novinky tohoto týdne: Zabiják & bodyguard - akční komedie s hvězdnou dvojicí Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson a Po strništi bos od režiséra Jana Svěráka podle předlohy jeho otce Zdeňka - film z období protektorátu, který dějově předchází Obecné škole - v hlavní roli Edy Součka září nový dětský talent Alois Grec.

11.8. Jestli vy nebo vaše děti ujíždíte na takových těch obrázcích co se vkládají na mobilu do zpráv, tak si zajděte do kina na Emoji ve filmu, třeba se pobavíte. A jestli ne, nebo jen dáváte přednost jinému žánru, zkuste pokračování úspěšného hororu Annabelle - dvojka se jmenuje Annabelle 2: Zrození zla. Ale je to opravdu jen pro silné povahy, podívejte se na ukázku a nelekněte se!!!

4.8. Pohledná a drsná agentka v akci - Atomic Blonde: Bez lítosti - od včerejška v kinech, podívejte se na trailer.

28.7. Francie ať otevře svou náruč dokořán! - Žvásty! Proč nejdete příkladem? Ubytujte někoho doma! - Klidně! Až zazvoní romská rodina, pozvu ji dál... Další nekorektní komedie od tvůrců Co jsme komu udělali? a opět v hlavní roli s oblíbeným Christianem Clavierem, kterého znáte z filmů Návštěvníci.

21.7. Dunkerk - očekávané drama natočené na základě událostí z druhé světové války - podívejte se na ukázku z tohoto filmu nebo dalších novinek, které jdou právě do kin.

14.7. Přinášíme ukázky z nových filmů, které přišly o víkendu do kin. Válka o planetu opic - pokračování navazující na předchozí díl Úsvit planety opic, ve kterém dojde na nelítostný boj mezi lidmi a lidoopy o vládu na Zemi. Oklamaný - historické drama z americké občanské války o zraněném nepřátelském bojovníkovi, který se dostane do dívčí internátní školy, s hvězdným obsazením (Colin Farrell, Nicole Kidman). V našem přehledu najdete i dalších pět novinek, podívejte se!

7.7. Nová dobrodružství pavoučího hrdiny - Spider-Man: Homecoming ode dneška v kinech. Anebo akční drama V utajení o agentce CIA, která je přeřazena do Londýna, kde má zabránit útoku na město, sama se však ocitá v ohrožení - film se skvělým obsazením (Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich nebo Michael Douglas) se natáčel i na několika místech v Praze.

30.6. Já, padouch 3 - právě teď v kinech! Skvělá zábava pro dospělé i děti - Gru zjistí, že má dvojče a navíc jeho Mimoně už nebaví, že jejich pán už není zlý. Opět vynikající český dabing v podání Jiřího Lábuse!

23.6. Když paří nejlepší kámošky - nový film Holky na tahu. A pak už jen pátý díl akčního sci-fi Transformers - Poslední rytíř. Pouze tyto dva nové filmy přišly o víkendu do kin. Podívejte se na ukázky a uvidíte, jestli má cenu běžet si koupit lístek na některou z těchto novinek.

16.6. Podívejte se jaké filmové premiéry přišly do kin o uplynulém víkendu. Malí kluci budou unešeni z dalšího pokračování animáku Auta 3 a velcí kluci zas ocení honičky v autech v novém akčním filmu Extrémní rychlost od tvůrců úspěšných filmů 96 hodin a Rychle a zběsile 2.

9.6. Mezi novými filmy, na které od víkendu můžete zajít do kina, dominuje film Mumie s Tomem Cruisem v hlavní roli, který po dvou tisících letech objeví mumii egyptské princezny, která se kdysi chystala na převzetí vlády a neváhala se přitom spojit s temnými silami. Nyní se probudila a chystá se ovládnout celý svět. V tom se jí pokusí zabránit i další hvězda stříbrného plátna - Russell Crowe.

2.6. Jedna z mála filmových novinek tohoto týdne se jmenuje Wonder Woman a líčí příběh amazonské bojovnice Diany, která opustí svůj pohádkový ostrov, aby pomohla vyhrát válku, která má ukončit všechny konflikty v okolním světě. Přitom objevuje své netušené schopnosti.

26.5. A je to venku - nové Piráty z Karibiku můžete od včerejška vidět v kinech! Pátý díl má název Salazarova pomsta a kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) v něm čelí bandě pirátských duchů včele se strašlivým kapitánem Salazarem. Oproti poslednímu dílu není děj tolik zamotaný a nepřehledný, těšte se na velkolepou zábavu a skvělé herecké výkony. A třešnička na dortu pro fanoušky Beatles - ve filmu se objeví i samotný Paul McCartney.

19.5. Vetřelec - pamatujete si ještě na tenhle kultovní sci-fi film? Je to neuvěřitelné, ale jeho první část natočil Ridley Scott už v roce 1979. Po necelých čtyřiceti letech ten samý režisér natočil nový díl o posádce vesmírné lodi Covenant, která hodlá kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Zprvu se zdá, že nový svět je pro lidi ideální místo k životu. Ale nic není tak idylické jak se zprvu zdá. Hádejte proč?

12.5. Král Artuš: Legenda o meči - nový film od Guye Ritchieho vypráví klasický příběh o legendárním anglickém panovníkovi, v tomto případě jde o akční fantasy s množstvím velkolepých scén a triků. Do Anglie, však o pár století později, nás přivádí i další snímek Lady Macbeth o dívce Katherine, která je donucena k nechtěnému sňatku.

5.5. Tento týden je slabší na filmové premiéry, takže tu máme prakticky jediný film, který můžeme zmínit a tím je druhé pokračování vesmírné marvelovky Strážci galaxie. Hlavní cíl - bavit diváka - se určitě tvůrcům povedl. Podívejte se na ukázku.

28.4. The Circle - projekt, který přinese lidem ideální svět, bez válek, bez nemocí, bez hladu. Moderní technologie přináší netušené možnosti a mají změnit celý svět a přinést ráj na Zemi. Má to však háček - neexistuje žádné tajemství a všichni jsou na každém kroku sledováni kamerami. Že to nemusí být až tak vzdálená budoucnost? Své o tom vědí Tom Hanks a Emma Watson, kteří ztvárňují hlavní role ve filmu. Včera měl premiéru i první film z trilogie Zahradnictví s podtitulem Rodinný přítel, který nás zavede do 40. let minulého století, doby německé okupace. V hlavních rolích Ondřej Sokol a Aňa Geislerová.

21.4. Ztracené město Z - nový film v kinech, který vypráví o badateli, který v Amazonii pátrá po bájném městě Z. Na své výpravě v džungli nachází důkazy o existenci dosud neznámé a vyspělé civilizace. Postava badatele Percyho se stala předlohou pro kultovní sérii Indiana Jones. Tento týden si přijdou na své i děti - je tu nový animovaný film Mimi šéf o neobyčejném dítěti, které se obléká do saka, nosí kravatu, mluví jako dospělej a dětem kolem sebe pořád šéfuje. Zábavná podívaná od tvůrců Shreka!

14.4. Na Velikonoce pojedeme s Vin Dieselem Rychle a zběsile (8) a žádné posílené policejní kontroly nás nezastaví. Anebo sedneme do lodě s vykutálenou partičkou (Langmajer, Čermák, Liška) a vezmeme s sebou děti, ze kterých se tak stanou Špunti na vodě. A maminkám to co? Maminkám to neřekneme :-) Podívejte se na ukázky. Veselé Velikonoce!

7.4. Venku se ochladilo, ale taková zima jako na Antarktidě ještě není. A právě tam se odehrává příběh malého tučňáka, který se vydává na svou první cestu k moři a zvládá spoustu nástrah zdejšího světa. Tentokrát z filmových novinek tohoto týdne vybíráme francouzský dokument, který je natočen ve vysokém rozlišení 4K s využitím moderních technologií jako jsou například ponorky a drony. Můžete si tak nejen díky úžasnému obrazu vychutnat nevšední zážitek. Podívejte se na ukázku a v nastavení videa (ozubené kolečko vpravo dole) zvolte vysoké rozlišení.

31.3. Volání netvora: Příběh života - fantastický svět netvorů a pohádek a v něm dvanáctiletý kluk, který se vyrovnává s nemocí své mámy, ve škole je šikanován a jelikož žije bez táty, potřebuje někoho kdo by ho vedl. Jak už asi tušíte, bude to netvor! S menšími dětmi ale bude asi lepší zajít na nové 3D Šmouly s podtitulem Zapomenutá vesnice, Gargamel je sice pěkný padouch, ale oproti netvorovi je tolik nevyděsí, takže se z kina vrátí domů se suchými kalhotami :-)

25.3. Film z německé produkce Rande naslepo je o klukovi, který už od dětství sní o tom, že bude dělat v luxusním hotelu. Bohužel ale v dospívání začne ztrácet zrak, takže nakonec už vidí jen matné obrysy. Díky sebevědomí a pečlivé přípravě se nakonec rozhodne ucházet o práci v pětihvězdičkovém hotelu. Inspirativní a zároveň zábavný film můžete vidět právě v těchto dnech v kinech. Pochválit musíme i český dabing, hlavní roli skvěle namluvil Vojta Kotek. Z dalších filmových novinek tu máme napínavé sci-fi Život o posádce vesmírné stanice, která objeví život na Marsu nebo pro hudební fanoušky záznam koncertu skupiny Rammstein v Paříži.

17.3. Do kin přichází nové ztvárnění klasického díla Kráska a zvíře, tentokrát v hlavní roli s Emmou Watson, kterou znáte hlavně jako Hermionu ze série Harry Potter. Těšit se můžete na skvělé triky a krásnou hudbu. Od čtvrtka můžete zajít také na něco ostřejšího - konkrétně na dokument o jednom z nejznámějších pornoherců s přezdívkou "italský hřebec", kterým je Rocco Siffredi. Za 30 let natočil přes 1500 filmů a teprve nedávno s tímto řemeslem skončil. Dokument hrají ve vybraných kinech a je do 18 let nepřístupný.

11.3. Jen pár lidí tenhle film vidělo, přesto ještě před jeho oficiální premiérou získal ocenění ve 12 kategoriích včetně hlavní ceny Český lev za nejlepší film. Masaryk měl premiéru v kinech tento čtvrtek a určitě stojí za shlédnutí, Karel Roden v něm opět exceluje a potvrzuje, že je to pan herec. Kdo má rád akční fantazie, toho uchvátí film Kong: Ostrov lebek, kde je jedna velká nezničitelná opička. Za zmínku stojí i zajímavý dokument Nechte zpívat Mišíka - premiéra tohoto filmu byla 8. března - přesně v den, kdy legendární muzikant slavil své 70. narozeniny. Všechno nejlepší!

2.3. Další skvělej kousek z komiksové série X-men - poslední a podle všeho i nejlepší epizoda Wolverine, nejbrutálnější, nejdrsnější, nejkrvavější a tudíž pro děti nepřístupný film. Dokonalá rozlučka se superhrdinou, kterého opět famózně ztvárnil Hugh Jackman. Podívejte se na ukázku ať víte do čeho jdete!

24.2. I dva jsou rodina - úsměvný příběh o tátovi, který se stará o svou dceru, kterou mu zanechala žena, se kterou prožil jeden víkendový flirt. Anebo komedie Bába z ledu o šedesátnici, která chce změnit svlůj stereotypní život a milostné seznámení s otužilcem je pro ní tím správným impulzem. Anebo do třetice John Wick 2 - pokračování úspěšného thrilleru, ve kterém opět zazáří Keanu Reeves.

17.2. Pamatujete si na kultovní film Trainspotting? Uplynulo 20 let a v kinech je pokračování T2. Vydejte se opět do Skotska za partou dnes již čtyřicetiletých zfetovaných zoufalců a budete odměněni i skvělým soundtrackem! Za zmínku stojí i nový film Mlčení od oscarového režiséra Martina Scorseseho. Vypráví příběh dvou portugalských jezuitů, kteří se v 17. století vydávají do Japonska, aby zde našli svého učitele, který se prý zřekl víry. Nutno dodat, že křesťané jsou v této zemi pronásledováni a mučeni, takže cesta hlavních hrdinů nebude zdaleka jednoduchá.

10.2. Tento týden máme v kinech pouze dva nové filmy - jeden je hlavně pro děti - LEGO® Batman film a druhý je naopak pro děti nevhodný - Padesát odstínů temnoty. Mimochodem první díl "porna pro mamky", natočený podle knižního bestselleru Padesát odstínů šedi, získal před rokem Zlatou malinu za nejhorší film roku. Tak asi bude lepši zajít letos s dětmi na Lego :-)

3.2. Do kin přichází pokračování kultovního hororu Kruh. Viděli jste první část a chcete vidět i tuhle novinku? Pokud ano, dejte lajk na našem facebooku ;-)

27.1. Nový film s Bradem Pittem - akční drama Spojenci v kinech právě teď! Příběh se odehrává v roce 1942 za druhé světové války, kdy Max Vatan (Brad Pitt) má za úkol zabít německého velvyslance v Maroku. Pomoci mu má krásná Francouzka Marianne (Marion Cotillard), která předstírá, že je jeho manželka. Z manželských rolí se ovšem stává skutečný vztah. Ovšem k Maxovi se záhy dostanou zprávy, že ze strany Marianne se může jednat o důmyslnou hru, která by mohla ovlivnit i výsledek války. Kde je pravda? Režisérem snímku je Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump, Trosečník).

20.1. Další porce nových filmů právě teď v kinech. Mezi nimi například drama Rozpolcený o muži, ve kterém se skrývá 23 různých osob a další čtyřiadvacátá se má objevit každou chvíli. Jmenuje se Kevin a jeho porucha osobnosti způsobí, že unese tři studentky, které následně vězní ve sklepní místnosti. Tenhle kousek od režiséra filmu Šestý smysl není rozhodně pro slabší povahy. Podívejte se u nás na trailery i k dalším filmům.

13.1. Všechno nebo nic - česká komedie ve stylu Bridget Jones je od včerejška v kinech - v hlavních rolích krásná Táňa Pauhofová a neodolatelný fešák Michał Żebrowski. Jestli máte rádi staré americké gangsterky, určitě vás potěší nový film Pod rouškou noci s Benem Affleckem. Scénář napsal Ben Affleck a režie se zhostil Ben Affleck :-)

6.1. Vítejte s námi ve světě filmu v roce 2017! Poradíme vám na co zajít právě do kina. Komediální muzikál La La Land bude určitě dobrou volbou! V hlavní rolích Emma Stone a Ryan Gosling. Mezi dalšími novinkami nelze přehlédnout tak trochu jiný film Paterson o poetickém řidiči autobusu nebo Velkou čínskou zeď o záchraně lidské civilizace. Nevybrali jste si? Tak se zkuste u nás mrknout co vyšlo na DVD.