Filmové tipy 2019

26.12. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK je poslední česká komedie v tomto roce, na kterou můžete vyrazit do kina. Šťastný nový rok přejeme i vám, našim fanouškům a odběratelům! Je vás už přes 650, čehož si moc vážíme. I v novém roce vám budeme přinášet informace a trailery nových filmů v českých kinech a na DVD. Tak hodně štěstí, zdraví a kvalitních filmů v roce 2020!

19.12. Fanoušci Hvězdných válek se opět dočkali - do kin přišel nový díl STAR WARS: VZESTUP SKYWALKERA. Podle prvních ohlasů se jedná spíše o zklamání, ale nechť si každý udělá svůj názor po shlédnutí filmu. Všem našim fanouškům přejeme příjemné prožití Vánoc!

12.12. V kinech jsou další čtyři nové filmy, mezi nimi například animovaná pohádka SNĚŽNÁ MELA o arktickém lišákovi, který touží stát se kurýrem. Při doručování své první zásilky se však přihodí něco neočekávaného. A pak je tu vánoční horor ČERNÉ VÁNOCE o partě studentek, které se dostaly do pasti a bojují o svůj život, nevědí však proti komu. Ukázky z těchto i dalších filmů najdete na našem webu.

5.12. Čtyři nové filmy v českých kinech, které mají diváky hlavně bavit a většinou se jedná o pokračování úspěšných komedií. Některé z nich i přes velké úsilí filmařů budí spíše rozpaky (česká zimní komedie ŠPINDL 2), jiné jsou na tom o poznání lépe (americká akční fantasy JUMANJI: DALŠÍ LEVEL). Děti ocení nesmrtelnou večerníčkovou dvojici v novince PAT A MAT: KUTILSKÉ TRAMPOTY a dobrým tipem pro dospělé bude francouzská komedie REBELKY o bývalé miss, která skončí u pásu v továrně na rybí konzervy, kde se však roztočí kolotoč nečekaných událostí.

28.11. Začal advent a tak se i v kinech objevuje film s vánoční tématikou, tentokrát romantická komedie LAST CHRISTMAS. Ano, stejně jako slavný hit od George Michaela - koneckonců tenhle song má ve filmu důležitou roli... Určitě si nenechte ujít skvělý francouzský film VÝJIMEČNÍ od autorů hitů Nedotknutelní a Dokud nás svatba nerozdělí, tentokrát se točí děj kolem autistických dětí a dospělých. Více nebudeme prozrazovat, podívejte se na ukázky!

21.11. Jeden z nejúspěšnějších animovaných filmů se vrátil s druhým pokračováním! LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II přináší další dobrodružství královny Elsy a jejích přátel včetně veselého oživlého sněhuláka Olafa. Kdo má děti, musí s nimi prostě do kina zajít! Jak zachránit bytový dům, to řeší VLASTNÍCI na domovní schůzi a zdá se, že ke společnému postupu se jen tak nedoberou. Skvěle obsazená česká komedie, u které se potrháte smíchy!

14.11. Napínavý film inspirovaný skutečnou událostí - to je LE MANS '66. Vypráví příběh z roku 1966, kdy si Henry Ford najme tým automobilových nadšenců, kteří mají postavit takové závodní auto, které by dokázalo zvítězit nad neporazitelným Ferrari na slavném závodu 24 hodin Le Mans. V hlavních rolích Matt Damon a Christian Bale. V kinech můžeme narazit také na horor DOKTOR SPÁNEK OD STEPHENA KINGA. Film navazuje na slavný film Osvícení od Stanley Kubricka z roku 1980 popisující hrůzné události v hotelu Overlook. V hlavní roli Ewan McGregor.

7.11. BITVA U MIDWAY - válečné drama, které líčí pozadí i samotnou bitvu, která znamenala zlom ve druhé světové válce v oblasti Pacifiku. Skvělé obsazený film režíroval Roland Emmerich, který je podepsaný pod filmy jako Den nezávislosti nebo Patriot. Další novinkou v kinech je vánočně laděná zimní komedie ŽENSKÁ NA VRCHOLU s Annou Polívkovou, která se odehrává na zasněžené horské chatě v Nízkých Tatrách.

31.10. Při pohledu na názvy nových filmů si možná připadáte, že jste se vrátili v čase. Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger se opět potkávají ve filmu TERMINÁTOR - tentokrát s podtitulem Temný osud. Naposledy se tato dvojice potkala ve "dvojce", která byla natočena už v roce 1991. Porovnejte jak se od té doby změnili samotní herci nebo i počítačové triky. Animovaná komedie ADDAMSOVA RODINA přitáhne do kina jak děti, tak jejich rodiče, kteří si ještě pamatují na stejnojmenný hraný film, který byl velmi úspěšný. Mimochodem i ten byl natočen v roce 1991 :-)

24.10. Nový česká komedie POSLEDNÍ ARISTOKRATKA běží právě teď v kinech. V hlavní roli Hynek Čermák jako Američan, který díky svým šlechtickým předkům získává zámek v Čechách, ten se však pomalu rozkládá a tak je třeba se rozmyslet, zda se pustit do obnovy, nebo se vrátit zpět do Ameriky. ZOMBIELAND 2: RÁNA JISTOTY je pokračováním kultovní klasiky Zombieland, která byla natočena už před deseti lety. Stejná čtveřice herců, stejný režisér, ale noví zombíci - čeká nás parádní podívaná!

17.10. Pokračování sci-fi pohádky o čarodějnici Zlobě (opět v podání Angeliny Jolie) a její kmotřence - princezně Růžence, kterou zaklela k věčnému spánku. V roli královny se představí Michelle Pfeiffer. ZLOBA: KRÁLOVNA VŠEHO ZLÉHO se právě teď promítá v kinech a určitě stojí za pozornost!

10.10. Film STEHLÍK byl natočen podle románu spisovatelky Donny Tartt, který byl oceněn Pulitzerovou cenou. Příběh o klukovi, kterému v dětství zahynula máma při bombovém útoku v newyorském muzeu. Tato událost mu změnila celý jeho život, z onoho tragického dne si pamatuje na obraz ptáčka (stehlíka) přivázaného řetízkem k bidýlku... V jedné z rolí se objeví i slavná Nicole Kidman.

3.10. O tomhle filmu se hodně diskutuje a asi ještě dlouho bude a to zejména kvůli brutálním scénám, které se v něm objevují a které by podle některých psychologů mohly motivovat zločince k jejich napodobování: JOKER - příběh zkrachovalého komedianta, který v masce klauna propadá šílenství a začíná vraždit. Mimochodem během promítání filmu Temný rytíř povstal, kde se také objevuje postava Jokera, došlo k masakru v americkém kině, při kterém následkem řádění šíleného střelce zemřelo 12 lidí a desítky dalších byly zraněny. Pro slabší povahy a zejména pro děti je pak v kinech připravený animovaný film OVEČKA SHAUN VE FILMU: FARMAGEDDON.

26.9. Dnes vám doporučíme novou romantickou komedii od Woodyho Allena DEŠTIVÝ DEN V NEW YORKU. Film vypráví o páru vysokoškoláků, kteří chtějí prožít víkend v New Yorku, ale osud tomu chce, aby bylo všechno jinak... Za zmínku stojí i nový český film NÁRODNÍ TŘÍDA v hlavní roli s Hynkem Čermákem, který ztvárňuje postavu rváče Vandama, který prý v roce 1989 jednou ranou odstartoval události na Národní třídě.

19.9. Před 50 lety odstartovalo Apollo 11 ze Země a první muž stanul na Měsíci. Nyní se píše 22. století a cesta pokračuje - Brad Pitt putuje na vnější okraj sluneční soustavy, aby zastavil hrozbu pro veškerý život na Zemi. Skvěle obsazené sci-fi AD ASTRA, kde se kromě hlavního hrdiny objeví i další známé herecké tváře jako Tommy Lee Jones, Liv Tylerová nebo Donald Sutherland.

12.9. NABARVENÉ PTÁČE už je i v kinech. Černobílé drama od Václava Marhoula podle románu Jerzyho Kosińskiho, ve kterém se skoro nemluví a neuslyšíte žádnou filmovou hudbu. Na nedávném filmovém festivalu v Benátkách vzbudil tento český film velký rozruch a někteří diváci dokonce odcházeli pryč ze sálu, protože některé drsné scény prostě nevydýchali.

5.9. Pojďte se bát! TO, KAPITOLA 2 - pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob se právě v těchto dnech promítá v českých kinech. Děj se odehrává 27 let po prvním dílu, původní skupina dětí (Klub smolařů) jsou již dospělí lidé, avšak znovu musejí čelit vražednému klaunovi jménem Pennywise.

29.8. V kinech už pár dní běží dlouho očekávané filmy - děti se nemohly dočkat pokračování ANGRY BIRDS VE FILMU 2, které vycházejí z legendární hry na mobilech a milovníci komedií byli natěšení na film PŘES PRSTY, ve kterém má na svědomí scénář i režii Petr Kolečko, tvůrce kultovního seriálu Most.

15.8. Nový film od Quentina Tarantina TENKRÁT V HOLLYWOODU vzbuzuje velká očekávání a to i díky hvězdnému hereckému obsazení - v hlavních rolích Leonardo DiCaprio a Brad Pitt. Brilantní mix napínavé akce i zábavy o televizním herci a jeho kaskadérovi, kteří se rozhodnou prosadit u filmu, trvá sice skoro tři hodiny, ale určitě nebudete mít čas se nudit ;-)

8.8. Kdo by neznal skvělou animovanou sérii TOY STORY: PŘÍBĚH HRAČEK v čele s hlavním hrdinou, kovbojem Woodym? Po devíti letech jsme se dočkali čtvrtého pokračování, od natočení prvního dílu pak uteklo neskutečných 24 let! Je tedy pravděpodobné, že některé děti, které tenkrát hltaly první díl, půjdou dnes do kina na čtyřku jako rodiče svých dítek ;-) A dle prvních ohlasů určitě nebudou litovat, i novinka drží laťku kvality hodně nahoře!

1.8. Právě probíhající premiéra filmu RYCHLE A ZBĚSILE: HOBBS A SHAWN je pro skutečné milovníky akce a rychlých honiček a vlastně už to není tolik o autech jako první filmy z této série. Nový samostatný díl (spin off) je vlastně takový 8 a půltý. Standardní díly s označením 9 a 10 se teprve budou točit. Takže vypnout mozek a jděte se podívat na šílená dobrodružství ústřední dvojice v podání Dwayna Johnsona a Jasona Stathama.

18.7. Už vás nebaví válet si šunky někde u vody a chcete nějakou zábavu? Zajděte do kina (ideálně klimatizovaného) na jeden z našich tipů. S dětmi rozhodně na animák LVÍ KRÁL - je to vlastně kopie starého filmu okořeněná současnou počítačovou animací, takže si budete myslet, že koukáte na pravá zvířata. A jelikož máme půlku prázdnin, co by to bylo za léto bez klasické letní komedie? A tou je určitě IBIZA s Christianem Clavierem. Ten hraje otce ne příliš úspěšného středoškoláka. Za složení maturity mu slíbí, že může vybrat cíl rodinné dovolené. Nečeká, že se synovi podaří maturitu udělat a díky tomu se pak musí vydat na Ibizu - ostrov, kde to přes léto opravdu žije!

4.7. Stu je milý a ochotný řidič Uberu, který udělá cokoliv pro pětihvězdičkové hodnocení od svých zákazníků. Jednoho dne mu však do auta nastoupí obrovský chlap jménem Vic, ze kterého se vyklube tajný policista, který má po oční operaci, nemůže řídit, ale potřebuje dopadnout drogového dealera. Tak začíná jejich bláznivá SPOLUJÍZDA. Od minulého týdne běží v českých kinech další pokračování série o pavoučím muži SPIDER MAN: DALEKO OD DOMOVA. A to není vše, podívejte se na trailery dalších filmových novinek!

20.6. Dva nové filmy, které dnes vypíchneme, určitě stojí za vaši pozornost - TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 je určen především dětem, ale jak už potvrdil první díl, skvěle se u něj baví i dospělí. A pak je tu hudební komedie YESTERDAY - příběh neúspěšného muzikanta, který se jednou probudí a zjistí, že nikdo na světě si nepamatuje na legendární Beatles a jejich hity. Takže stačí skvělé songy složit znovu a díky nim získat bohatství a slávu.

13.6. Novinka MUŽI V ČERNÉM: GLOBÁLNÍ HROZBA je sci-fi komedie, ve které už nehrají Tommy Lee Jones a Will Smith jako v prvních třech dílech. Teď už to jsou vlastně muži a ženy v černém, ale pořád se jedná o pohodovou zábava s množstvím triků a povedených hlášek. Podobně se můžete bavit i při další komedii RODIČE NA TAHU s hvězdným obsazením - Alec Baldwin a Salma Hayek jsou manželé, kteří se dostali na mizinu a snaží se vymyslet jak z této situace vybruslit a hlavně udržet svoji dceru na drahé univerzitě. A nejlepší plány se rodí při otevřené láhvi ;-)

6.6. Pokračování úspěšného rodinného filmu právě v kinech - PSÍ POSLÁNÍ 2. Máte rádi pejsky? Vaše děti určitě ano, takže tímhle bijákem nic nezkazíte, navíc film má poutavý příběh a je opravdu skvěle natočený!

30.5. Po velmi úspěšném hudebním filmu Bohemian Rhapsody, který mapuje příběh skupiny Queen a jejího zpěváka Freddieho Mercuryho, máte nyní šanci vidět v kinech další zajímavý životopisný film, tentokrát o fenomenálním zpěvákovi Eltonu Johnovi. Jak se z malého brýlatého a oplácaného kluka stala hudební megastar? Film ROCKETMAN, příběh "podle skutečné fantazie", stojí určitě za shlédnutí!

23.5. Nový rodinný film od studia Disney - ALADIN. Nové a trikově povedené zpracování známé pohádky slibuje skvělou podívanou! Dalším tipem je film natočený podle skutečné události - ZLO S LIDSKOU TVÁŘÍ vypráví příběh jednoho z nejznámějších sériových vrahů v historii Ameriky - Teda Bundyho. Vypravěčem je jeho přítelkyně, která neměla vůbec tušení, jaké zlo v sobě skrývá muž, se kterým žila spokojený rodinný život.

16.5. JOHN WICK 3 - pokračování akční série o super zabijákovi, po kterém jdou lovci odměn, na jeho hlavu totiž byla vypsána tučná odměna. V hlavní roli Keanu Reeves, kterého znáte z filmu Matrix. Pro odlehčení je tu francouzská komedie DADDY COOL - dospělý avšak chováním nezralý Adrien přijde o svoji přítelkyni, která už pomýšlí na mateřství. Naštěstí Adrien přijde na skvělý plán jak získat svou přítelkyni zpět - založí si v jejich společném bytě soukromé jesle, aby dokázal, že péči o děti má v malíčku.

9.5. Vezměte děti do kina na první hraný film o Pokémonech - DETEKTIV PIKACHU. Ve filmu se objeví i další oblíbené postavičky Pokémonů. TRHLINA je pro změnu film určený hlavně pro dospělé. Příběh s prvky hororu je natočený na základě skutečných událostí, které se odehrály ve slovenském pohoří Tribeč.

2.5. Jaké je to probudit se po deseti letech manželství a zjistit, že váš život je úplně jiný a vaše manželka není vaše manželka? To pocítí Raphael na vlastní kůži. Olivia byla jeho láska na první pohled, teď však zjišťuje že bez ní nedokáže žít a snaží se získat její srdce znovu. Ona ho vůbec nezná, on o ní ví úplně všechno. LÁSKA NA DRUHÝ POHLED je skvělá francouzská komedie, na kterou můžete jít v těchto dnech do kina.

25.4. Spousta lidí se té události nemohla dočkat a teď je to tu - AVENGERS: ENDGAME - poslední superhrdinové sbírají zbytek sil, aby zachránili život ve vesmíru. Finální završení filmové série Avengers od Studia Marvel je fantastickou podívanou nejen pro skalní fanoušky tohoto žánru.

18.4. V kinech můžete právě teď narazit na animovaný film MRŇOUSKOVÉ 2: DALEKO OD DOMOVA. Vtipné, dojemné, roztomilé a tak trochu francouzsky jiné, oproti animovaným filmům od amerických tvůrců.

11.4. HELLBOY - restart filmové série o drsném komiksovém hrdinovi. Další fantaskní vyprávění nás zavede do Londýna, kde se probrala ze záhrobí čarodějnice Nimue, která se chystá zničit svět morovou ránou. V tom jí musí samozřejmě Hellboy zabránit.

4.4. Do kin vtrhla TERORISTKA - černá komedie s Ivou Janžurovou a Martinem Hofmannem, který nedávno zazářil v seriálu Most! Ve skvěle obsazeném filmu od tvůrců komedie Teorie tygra hrají i další herecká esa - Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Eva Holubová nebo Jana Plodková.

28.3. ZRANĚNÁ SRDCE - romantický film odehrávající se v poválečném Hamburku. V hlavní roli Keira Knightley, kterou znáte například z filmů Piráti Karibiku, hraje manželku britského plukovníka a přestože ve válce přišla o svého syna při německém náletu, se zamiluje do německého majitele domu, kterému zase při spojeneckých náletech zemřela žena...

21.3. Přinášíme další nové tipy na co zajít do kina. Česká komedie LOVEní - Elišce je 35 let a ženich jí právě utekl přímo od oltáře. Ještě že má Eliška skvělou kámošku, ta jí založí profil na internetové seznamce a kolotoč veselých a trapných příhod se roztáčí... PAŠERÁK je film o opuštěném důchodci Earlovi, kterému hrozí kvůli dluhům propadnutí majetku. Earl se rozhodne přivydělávat, ovšem nechtěně se upíše jako kurýr mexickému drogovému kartelu. Hlavní role i režie se zhostil Clint Eastwood, kterému bude letos v květnu neskutečných 89 let!

14.3. Před víkendem přišly do českých kin jen tři filmové premiéry - italské drama ŠŤASTNÝ LAZZARO o mladíkovi z izolované komunity rolníků, který objevuje moderní svět velkoměsta. Český snímek SKLENĚNÝ POKOJ si vysloužil pozornost ještě před uvedením díky tomu, že natáčení probíhalo v nedávno rekonstruované slavné vile Tugendhat v Brně. A do třetice všeho dobrého - KOUZELNÝ PARK, animovaný film o zpustlém zábavním parku, který čeká na svou záchranu a s ním i zdejší mluvící zvířecí personál.

7.3. Oscara za nejlepší film letos získala originální komedie ZELENÁ KNIHA, kterou můžete vidět právě teď v kinech. Dojemný příběh o slavném černošském klavíristovi Donu Shirleym a jeho vykutáleném bodyguardovi se skutečně odehrál v 60. letech při Donově turné na jihu USA. CAPTAIN MARVEL je novým počinem Studia Marvel a vypráví o válce mezi dvěma mimozemskými rasami, která se odehrává na Zemi. V jedné z hlavních rolí se objeví nestárnoucí Samuel L. Jackson. 

28.2. Co jsme komu zase udělali? Pokračování úspěšné francouzské komedie právě teď v kinech. Claude a Marie jsou manželé, kteří nikdy neměli v lásce imigranty, nicméně v prvním díle se nakonec s těžkým srdcem smířili, že se jejich dcery provdaly za muže s nefrancouzskými kořeny. Teď se však dcery rozhodly, že se z různých důvodů odstěhují se svými manžely z Francie. A tomu chtějí jejich rodiče zabránit za každou cenu!

21.2. Pamatujete na draka Bezzubku a Škyťáka - mladého náčelníka Vikingů? Nerozlučná dvojice kámošů se vrací v animovaném filmu JAK VYCVIČIT DRAKA 3. Tentokrát se na scéně objeví i bílá dračice Bleskoběska, do které se Bezzubka zamiluje a nerozpozná včas nebezpečí, které se blíží na ostrov, který Vikingové a draci společně obývají. Další zajímavou novinkou v kinech je MRAZIVÁ POMSTA - akční drama se skvělým Liamem Neesonem (nominace na Oscara za film Schindlerův seznam), který se snaží pomstít smrt svého syna.

14.2. Proboha proč? Tak se bude ptát spousta lidí na důvod, proč američtí tvůrci natočili remake divácky úspěšné francouzské komedie NEDOTKNUTELNÍ. Distributor láká do kina s podtitulem "Příběh, který stojí za to vyprávět znovu", ale nová verze nepřináší vůbec nic nového kromě nudy. Takže naším tipem na tento týden rozhodně není. Tím je ALITA: BOJOVÝ ANDĚL od tvůrců filmu Avatar a Sin City. Alita je dospívající holka - kyborg, které vrátil život doktor Ido a po probuzení si nevzpomíná na nic ze své minulosti. To se však díky novým okolnostem postupně mění a ona se rozpomíná i na své bojové schopnosti.

7.2. Ve filmu Jiřího Mádla NA STŘEŠE měl hrát hlavní roli Jan Tříska, který však kvůli tragickému pádu z Karlova mostu zemřel v den, kdy se tento film měl začít natáčet. Nakonec roli starého profesora, který u sebe ubytuje mladého Vietnamce, dostal Alois Švehlík a zhostil se jí výborně. Do kina ale můžete vyrazit také s dětmi - určitě je bude bavit LEGO PŘÍBĚH 2.

31.1. Novinky v kinech: ÚNIKOVÁ HRA - napínavé drama, které líčí příběh party mladých lidí, kteří se zúčastní únikové hry, ale během ní zjistí, že zábava se změnila v boj o přežití. ŽENY V BĚHU - česká komedie o matce a jejích třech dcerách, které se rozhodnou splnit poslední přání svému nedávno zemřelému otci - uběhnout maraton. Problém je, že žádná z nich nikdy neběhala :-)

24.1. Aktuálně v kinech: FAVORITKA - působivý historický film odehrávající se na začátku 18. století za vlády Anny Stuartovny, v roli služebné soupeřící o přízeň královny se objeví hvězdná Emma Stone. Rodinný film PSÍ DOMOV je zase o adoptovaném pejskovi, který se však jednoho dne ztratí, dostane se daleko od svého páníčka a snaží se najít cestu domů. Trailery k dalším novinkám včetně popisu děje najdete na našich stránkách.

17.1. Možná si ještě pamatujete katastrofu v roce 2000, kdy došlo k výbuchu na palubě ruské jaderné ponorky KURSK. O této události a pozadí kolem záchranné operace vypráví stejnojmenný film. Sci-fi thriller SKLENĚNÝ je inspirovaný úspěšným komiksem a spojuje dva předchozí samostatné filmy Vyvolený a Rozpolcený. V hlavních rolích Samuel L. Jackson a Bruce Willis. V kinech narazíte i na další novinky, podívejte se na nové trailery na našem webu.

3.1. Vítejte v novém roce na našem filmovém profilu! Nadále vám budeme přinášet aktuality ze světa filmu, zejména upoutávky na filmové premiéry. Takže mrkněte na náš web, kde najdete trailery k nejnovějším filmům anebo i k těm starším, které vyšly na DVD nebo BLU-RAY. A jestli vás zajímá z jakého filmu je tento obrázek, tak je to z nového animáku RAUBÍŘ RALF A INTERNET.