Filmové tipy 2020

1.10. Jeho příběh už byl zfilmován několikrát, slavná je animovaná verze z roku 1940. PINOCCHIO - pohádka o dřevěném panáčkovi, neposlušném chlapci, který touží po tom, aby se zbavil svého dřevěného těla a stal se opravdovým živým klukem. Tentokrát se v kině můžete seznámit s hranou verzí od italských tvůrců.

25.9. I s rouškou může být v kině sranda. Třeba když se vydáte na novou českou komedii BÁBOVKY natočenou podle knižního bestselleru Radky Třeštíkové o partnerských a rodinných vztazích a o tom, že některá setkání vám mohou navždy změnit život. Ve filmu excelují Ondřej Vetchý, Jana Plodková, Marek Taclík, Bára Poláková nebo Jiří Langmajer. Skvěle obsazená komedie vám určitě zlepší náladu v dnešní nelehké době!

11.9. V dnešním tipu si odpočineme od filmů, ve kterých hrdinové zachraňují svět před zkázou a dáme si něco na uvolnění. V českých kinech se totiž objevila komedie DĚDA, POSTRACH RODINY. Představitel hlavní role, Robert de Niro, navazuje na své úspěšné komedie, kdy byl jako Fotr nebo Děda lotr. Tentokrát hraje dědečka v důchodu, který se přestěhuje do domu své dcery, která mu nabídne dětský pokoj jeho vnuka. Ten se nehodlá smířit s exilem na půdě a tak začíná bojová série plná naschválů, výhrůžek a drsných žertíků, aby získal svůj pokoj zpět. Kdo bude vítězem?

27.8. Je tu další skvělé dílo od výjimečného scénáristy a režiséra Christophera Nolana, autora hitů jako Temný rytíř, Počátek nebo Interstellar. Nové akční sci-fi TENET vypráví příběh hrdiny, který zachraňuje svět a jak už jsme od Nolana zvyklí, i v tomto filmu je časoprostor tak trošku jiný. Dvě a půl hodiny strhující podívané, u které se musíte trochu víc soustředit, aby vám všechno do sebe zapadlo. Podívejte se na trailer ať víte o čem je řeč ;-)

20.8. Už jste asi o tom slyšeli. ŠARLATÁN - životopisné drama inspirované skutečným příběhem Jana Mikoláška, který byl obdařen léčitelskými schopnostmi. Díky tomu se na něj celý život obracely slavné osobnosti z politiky nebo umění a on jim pomocí bylinek pomáhal překonat v té době neléčitelné nemoci. Nakonec byl v padesátých letech odsouzen komunisty ve vykonstruovaném procesu. Film natočila polská režisérka Agnieszka Holland a v hlavních rolích se představí otec a syn - Ivan a Josef Trojanovi. Šarlatán aspiruje na nejlepší české filmové dílo tohoto roku.

13.8. Co se nám za poslední dny urodilo v českých kinech? Možná nejlepší komedie tohoto léta - PALM SPRINGS. Dva znudění svatebčané spolu uvíznou v časové smyčce, takže si ten samý svatební den prožívají proti své vůli zas a znovu. Rozhodnou se tedy zpestřit si společné chvíle a vymýšlejí bláznivé kousky. Následků se bát nemusí, protože ráno začne stejný den opět od začátku :-) A protože tahle ztřeštěná komedie je nepřístupná mládeži do 15 let, máme tu i tip pro děti. TROLLOVÉ: SVĚTOVÉ TURNÉ je zábavná animovaná komedie plná chytlavých písniček je pokračováním úspěšného prvního dílu.

30.7. Z filmových novinek minulého týdne zmíníme animovaný film VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ MALÉ PANDY o příběhu medvěda, kterému čáp doručí omylem mládě pandy. Medvěd se za pomoci svých zvířecích kamarádů vydává na dobrodružnou cestu, aby našel pandě ten správný domov. Za zmínku stojí i dokument K2 VLASTNÍ CESTOU o Kláře Kolouchové, která před lety jako první Češka zdolala Mount Everest a loni zase jako první Češka vystoupala na druhou nejvyšší horu světa K2.

23.7. V kinech teď můžete shlédnout životopisný HAVEL, který mapuje disidentské období prvního českého prezidenta v letech 1968 až 1989. Film se zaměřuje více na osobní život Václava Havla včetně vztahu s jeho první manželkou Olgou. V hlavních rolích Viktor Dvořák a Aňa Geislerová.

25.6. 3BOBULE dorazily do kin s tříměsíčním zpožděním, o to větší bylo očekávání, jestli se podaří navázat na úspěšné první dva díly. V hlavních rolích Kryštof Hádek a Tereza Ramba jako majitelé krachujícího vinařství a nově i jako rodiče řešící manželskou krizi. Na scéně opět i problémový kamarád Jirka v podání Lukáše Langmajera. Milovníci vína a Jižní Moravy si tuhle českou komedii rozhodně nesmí nechat ujít!

19.6. KALIFORNSKÝ SEN - příběh o dívce, která se touží stát hudební producentkou, přitom však dělá osobní asistentku známé popové zpěvačce, které musí být k dispozici celý den a tak jí na její životní sen nezbývá tolik času. Děj se ještě víc zamotá, když potká nadějného muzikanta, svého potenciálního klienta, do kterého se zamiluje...

12.6. Dlouho očekávaná komedie BOURÁK s Ivanem Trojanem v hlavní roli je už ke shlédnutí v kinech. Původně plánovaná premiéra byla, jako u většiny dalších filmů, odložena kvůli koronavirové krizi. Děj filmu se odehrává po revoluci v imaginárním městě na severu Čech a vypráví o místním frajírkovi s růžovým Cadillacem. V dalších rolích se objeví např. Kristýna Boková nebo Jiří Macháček.

5.6. V kinech se objevilo třetí pokračování animovaného filmu o dobráckém ledním medvědovi Normovi - LEDOVÁ SEZÓNA: ZTRACENÝ POKLAD je sázka na jistotu, když se rozhodnete vyrazit do kina s menšími dětmi. RAOUL TABURIN je francouzská komedie o jednom z nejšikovnějších servismanovi bicyklů, všechno na kolech umí opravit a seřídit, ale před světem má jedno velké tajemství - sám neumí na kole jezdit!

30.5. Kina se konečně otevřela a přestože většina distributorů chystá premiéry většiny filmů až na červen, můžeme teď v kinosálech narazit na některé zajímavé novinky, které se měly hrát v době, kdy to neumožňovala koronavirová krize. Patří sem například rodinný fantasy film Zapomenutý princ, vynikající dokument Afrikou na pionýru nebo komedie Emma. (v hlavní roli s Billy Nighy). Tento víkend k nim přibyla i francouzská komedie #jsemtady o věhlasném šéfkuchařovi, který sice žije spokojený život, ale jinak ho baví už jen konverzace přes Instagram s mladou korejskou dívkou. Jednou ho napadne, že dívku jménem Soo nečekaně a neohlášeně navštíví v jejím rodném Soulu...

4.5. Od 11. května by se měla otevřít první kina. V hledišti ale bude moci být max. 100 lidí a provozovatelé kin budou po otevření muset dodržovat několik pravidel. Důležité budou rozestupy mezi diváky. Každá druhá řada zůstane prázdná. Dvojice, které přijdou společně, si ale mohou sednout vedle sebe. Vyrazíte do kina hned nebo máte strach z nákazy? Hlasujte na našem facebooku!

30.3. Jak jistě víte, kvůli nařízení vlády v souvislosti s koronavirem jsou uzavřena všechna kina a tak jsou premiéry nových filmů prozatím odloženy na květen. Jedním z posledních film, které jste tak mohli v kinech vidět, bylo akční sci-fi BLOODSHOT natočené podle komiksového bestselleru. Popisuje příběh vojáka Raye, který padl v boji, ale poté byl oživen a díky nanotechnologii v jeho žilách se z něj stává superhrdina. Firma, která ho oživila však neovládá pouze jeho těla, ale i mysl a vojákovy vzpomínky. Ray se však rozhodne přijít věcem na kloub...

5.3. Na konci minulého týdne přišly do kin pouze dvě novinky - animovaný film FRČÍME o dobrodružství dvou dospívajících elfů a pro dospělé horor NEVIDITELNÝ o dívce, která kdysi chodila s bohatým psychopatem, který ale neunesl její odchod a spáchal sebevraždu. Po jeho smrti se však dějí divné věci a dívka nemá klid...

27.2. O tomhle filmu se mluvilo už dlouho před jeho uvedením. V SÍTI je dokument, který ukazuje nebezpečí sociálních sítí pro dospívající děti. Tři dospělé dívky hrály dvanáctileté školačky a prakticky ihned po založení falešných profilů byly osloveny velkým množstvím mužů, kteří loví na internetu své oběti, od kterých pak vyžadují například sex přes webkameru a často je i vydírají. V kinech můžete v těchto dnech narazit i na válečné drama 1917, které vypravuje strhující příběh dvou britských vojáků, kteří se mají dostat za nepřátelské území a doručit důležitou zprávu a zachránit tím stovky vojáků. Film získal deset nominací na Oscara, z nichž nakonec tři proměnil.

20.2. Na půl hraný, na půl animovaný film JEŽEK SONIC je o superrychlém ježkovi s nadpřirozenými schopnostmi, po kterém jde americká vláda v čele s najatým šíleným doktorem Robotnikem. Toho hraje slavný komik Jim Carrey, který se tak po několika letech znovu objevuje na filmovém plátně. Vtipná podívaná pro celou rodinu, která se rozhodne v těchto dnech jít společně do kina.

13.2. Životopisný film JUDY je o slavné americké zpěvačce a herečce Judy Garlandové, která byla talentovaná už od dětství a sláva na sebe nenechala dlouho čekat. Bohužel však podlehla démonu alkoholu a ve svých 47 letech zemřela na předávkování léky. V hlavní roli Renée Zellwegerová, kterou znáte z Deníků Bridget Jonesové. To nová česká komedie CHLAP NA STŘÍDAČKU s Jiřím Langmajerem je o tom, jak manželka odhalí manželovu nevěru a místo aby mu sbalila kufry, tak se rozhodne, že s jeho milenkou se o něj bude střídat, podobně jako funguje střídavá péče o dítě.

5.2. MODELÁŘ - český film s Kryštofem Hádkem a Jiřím Mádlem, kteří jsou kamarádi provozující půjčovnu dronů. Vše funguje bez problémů až do chvíle, kdy se jeden z nich rozhodne použít dron k něčemu neobvyklému... BIRDS OF PREY (Podivuhodná proměna Harley Quinn) je americký akční film o superhrdince Harley Quinn a jejích kamarádkách, které se snaží zachránit malou holku ze spárů jednoho padoucha. V hlavní roli Margot Robbie, která zazářila ve filmu Já, Tonya o slavné americké krasobruslařce. Další novinky najdete v sekci KINO.

30.1. Novinky v českých kinech: GENTLEMANI - výborná akční krimikomedie od režiséra Guye Ritchieho (filmy Sherlock Holmes nebo Aladin) o anglickém drogovém králi, který se snaží prodat své drogové impérium miliardářům z Ameriky. MALÉ ŽENY - romantický film natočený podle slavného románu Louisy May Alcott pojednává o čtyřech dospívajících sestrách a je zfilmováním celkem už po jedenácté, přičemž první film byl natočený již v roce 1918.

23.1. Malý blonďatý kluk Jojo žije v německé Třetí říši a spolu s kamarády se chce stát pravým nacistou a proto je členem organizace Hitlerjugend, kde se učí co je třeba, aby byl správným náckem. Pak ale přijde okamžik, kdy zjistí, že jeho máma doma ukrývá židovskou dívku. Netradiční avšak vynikající komedie KRÁLÍČEK JOJO. V kinech teď můžete narazit i na českou romantickou komedii PŘÍLIŠ OSOBNÍ ZNÁMOST s Petrou Hřebíčkovou a Tatianou Dykovou od tvůrců komedie Všechno nebo nic.

16.1. Třetí a údajně poslední díl zábavné akční série MIZEROVÉ NAVŽDY se skvělými herci Willem Smithem a Martinem Lawrencem. Film je tentokrát pod jinou režisérskou taktovkou, ale furt se jedná o parádní jízdu. A propó - první Mizerové byli natočeni už před 25 lety! Nedlouho poté (v roce 1998) byl natočený i film o doktorovi, který rozumí zvířecí řeči, v hlavní roli Eddie Murphy. Film se jmenoval DR. Dolittle. Nyní jde do kin rodinná komedie DOLITTLE s podobnou zápletkou a v ní se představí vynikající Robert Downey junior, kterého znáte třeba jako Sherlocka Holmese nebo Iron Mana.

9.1. Skvělá krimikomedie NA NOŽE právě v kinech - vyšetřování záhadného úmrtí autora detektivek se ujme svérázný vyšetřovatel Daniel Craig a ve filmu mu zdatně sekundují další herecké hvězdy - Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon nebo Don Johnson. Spíš než o parodii se jedná o poctu detektivním románům slavné Agathy Christie. Ukázky z dalších filmových novinek najdete na našem webu v sekci Kino.

2.1. Po Novém roce dorazily do kin pouze tři nové filmy - francouzská komedie TENKRÁT PODRUHÉ, nová pohádka od Zdeňka Trošky ZAKLETÉ PÍRKO a americký horor NENÁVIST. Podívejte se na trailery ke všem novinkách, ať víte jestli má cenu na něco jít do kina :-)