Filmové tipy 2021

15.12. Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i nové pohádky. Například Norové milují naši pohádku Tři oříšky pro Popelku tak moc, že u nich běží, stejně jako u nás, každý Štědrý den v televizi. V roce 1993 však pohádka nebyla zařazena do programu a nespokojení Norové dokonce protestovali před budovou norské televize. Teď se dokonce rozhodli natočit remake slavné pohádky, ta se bude jmenovat Tři přání pro Popelku a její tvůrci o ní hovoří jako o „feministické pohádce”, dokonce dojde i na scénu, ve které se budou líbat gayové. Jestli se předělávka Norům povedla, stejně jako jejich přesné předpovědi počasí, se můžete přesvědčit v kinech už od tohoto čtvrtka. Další peckou v kinech je čtvrtý díl slavného sci-fi filmu The Matrix Resurrections. Po dvaceti letech se tak na filmových plátnech znovu objeví legendární dvojice Neo (Keanu Reeves) a Trinity (Carrie-Anne Moss).

1.11. Premiéry v listopadu 2021: Král Richard: Zrození šampiónek, O Čertovi a jiné vánoční pohádky, Slalom, Přes hranici, Milenci, Machr na 30 dnů, Encanto, Klan Gucci, Budiž voda!, Ztraceni v ráji, U Petrovových řádí chřipka, Paříž, 13. obvod, Hlas lásky, Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, Soused, Přání Ježíškovi, Poslední noc v Soho, Jak jsem se stala partyzánkou, Sny o toulavých kočkách, Někdo na druhé straně, Lidi krve, Hrana zlomu, Gorbačov. Ráj, Eternals, Barevný sen

30.9. Do kin právě vstupuje nová bondovka s názvem Není čas zemřít a je to poslední film o neohroženém agentovi 007, ve kterém hlavní roli ztvárňuje herec Daniel Craig. Ten za 15 let natočil celkem pět filmů o James Bondovi, po této novince se tedy bude čekat na rozhodnutí, kdo ho ve slavné roli nahradí. Fanoušci českého filmu si jistě nenechají ujít novou komedii Zbožňovaný v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Ten hraje uznávaného pediatra, který odchází do důchodu na zasloužený odpočinek, ale v tu chvíli se provalí jeho dlouholetý poměr s milenkou a tím se roztáčí kolotoč nečekaných situací. Scénář i režii měl pod palcem Petr Kolečko, který je podepsaný pod divácky úspěšnými snímky jako Most!, Lajna, Padesátka nebo Masaryk.

14.9. A máme tu další porci filmových novinek - pojďme se podívat na některé z nich! Nový film režiséra Tomáše Vorla Cesta domů je komedie, která po dvaceti letech od první Cesty do lesa uzavírá příběhy všech hrdinů. Pro vyznavače akčních scén bude dobrým tipem film Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, který je druhým filmem ze 4. fáze fiktivního světa Marvel Cinematic Universe (MCU), v překladu Marvelovský filmový vesmír. No a pro ty později narozené je tu animovaný film Mimi šéf: Rodinný podnik, který je pokračováním úspěšné komedie pro děti i jejich rodiče.

30.8. V sobotu skončil 55. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, jehož hlavní hvězdou byl letos americký herec Johnny Depp, kterého znáte hlavně jako představitele kapitána Jacka Sparrowa z filmové série Piráti z Karibiku. Křišťálový glóbus za nejlepší snímek získal srbský film Strahinja, který vypráví příběh utečenců z Ghany a diváckou cenu získal český film Zátopek, který si na festivalu odbyl svou světovou premiéru. Podívejte se na trailer k tomuto i dalším novým filmům, které můžete vidět v kinech.

22.7. Tentokrát přicházejí do kin dva české filmy, které jsou natočeny podle knižních bestsellerů - prvním z nich je Gump - pes, který naučil lidi žít na motivy knížky Filipa Rožka o toulavému psu, který překonává všemožné nástrahy ulice a hledá si cestu ke svému novému páníčkovi. Druhým hitem letošního léta je Prvok, Šampón, Tečka a Karel na motivy románu Patrika Hartla o partě kamarádů, kteří překonávají krizi středního věku a to plněním různých úkolů, mimo jiné svléknutím se do naha na veřejnosti. Za zmínku určitě stojí i nový akční film od Guye Ritchieho Rozhněvaný muž - v hlavní roli tajemného zaměstnance bezpečnostní služby uvidíte Jasona Stathama.

15.7. Novinky v českých kinech od tohoto týdne: Úniková hra: Turnaj šampiónů, Zabijákova žena & bodyguard, Space Jam: Nový začátek, Raya a drak, Mrazivá past, Moucha v kufru, Chyby, Bože, ty seš hajzl

8.7. Na konci května se po dlouhé pauze způsobené koronavirem konečně otevřela česká kina. Od té doby pomalu přibývají i nové filmy, na které můžete do kina zajít. V menu KINO najdete poslední filmy řazené podle data premiéry a v menu FILMY 2021 pak najdete filmy řazené podle žánru. Zde uvádíme pár tipů, které jsme pro vás vybrali a které podle nás stojí za shlédnutí: Komedie: Cruella, Podfuk za všechny prachy, Matky / Akční: Rychle a zběsile 9, Nikdo / Sci-fi a horory: Tiché místo: Část II, Godzilla vs. Kong / Animované pro děti: Luca, Chlupáčci

1.1. Vzhledem k pandemii koronaviru zatím nebyly v tomto roce uvedeny nové filmy. Věříme, že se situace brzy zlepší a na této stránce Vás budeme moci opět informovat co je nového ve světě filmu.