Filmové tipy 2018

30.12. Už vás nebaví dojídat vánoční cukroví, válet se na gauči a koukat na okoukané pohádky v televizi? Vyrazte do kina na nový film! Pro děti třeba nový ASTERIX A TAJEMSTVÍ KOUZELNÉHO LEKTVARU, pro puberťáky a akční povahy sci-fi film BUMBLEBEE a pro romantické duše nová komedie s Jennifer Lopez ZNOVU VE HŘE. Zpříjemněte si konec roku kvalitním bijákem a zachovejte nám přízeň i v novém roce!

17.12. Tři filmové novinky, na které můžete před Vánocemi narazit ve vašem kině: komedie VÁNOCE A SPOL. o Santových skřítcích, kteří onemocní a nikdo tak nemá připravit vánoční dárky pro děti. AQUAMAN - akční sci-fi o superhrdinovi, který je napůl člověkem a napůl obyvatelem bájné Atlantidy. A do třetice SPIDER-MAN: PARALELNÍ SVĚTY - přelomový animovaný film, který je společným dílem studia Marvel a Sony Pictures.

10.12. SMRTELNÉ STROJE - od tvůrců filmů Hobit a Pán prstenů. Sci-fi z daleké budoucnosti, kdy je svět vymírající pustinou, kterou křižují obří stroje na kolech (dřívější velkoměsta), ve kterých bydlí lidé a hledají poslední zbytky surovin a zdroje obživy. Na své cestě ale pohlcují menší stroje, což se samozřejmě ne každému líbí...

3.12. V kolika pohádkách už asi hrál Ondřej Vetchý? Určitě si ho pamatujete v legendární pohádce S čerty nejsou žerty jako čerta Vraníka. V nové filmové pohádce ČERTÍ BRKO si zahrál samotného Lucifera. Nejenom děti se mají na co těšit! :-)

26.11. Novinky v kinech : ÚTOK Z HLUBIN - nový film o provokacích mezi ruskými a americkými jadernými ponorkami v severním oceánu, kde však dojde ke skutečném útoku a následkem toho hrozí obrovský válečný konflikt. CREED II - pokračování boxerské série, ve které vystupuje v roli trenéra slavný Rocky Balboa (Sylvester Stallone). A konečně něco pro děti: PAT A MAT: ZIMNÍ RADOVÁNKY - jak si dva nešikové poradí s vánoční výzdobou, výrobou Betléma a jaké si nadělí dárky pod stromečkem...

19.11. Vítejte ve světě čarodějů - právě teď uvidíte v kinech film Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny. Dějově navazuje na film Fantastická zvířata a kde je najít. V jedné z hlavních rolích Johnny Depp.

12.11. Grinch - známý pohádkový příběh o zeleném chlupatém skřítkovi s malým srdcem, který chce ukrást Vánoce, se objevil na filmovém plátně už v roce 2000 a hlavní postavu ztvárnil známý komik Jim Carrey. Teď přichází do kin animovaný film se stejným názvem od autorů hitů jako Já, padouch nebo Tajný život mazlíčků. A podle prvních ohlasů je nová kreslená verze mnohem zábavnější!

5.11. Životopisný film Bohemian Rhapsody o skupině Queen právě v kinech. Máte rádi jejich písničky? Pokud ano, dejte lajk ;-)

29.10. Johnny English znovu zasahuje. Co dodat? Třetí pokračování ztřeštěné série s oblíbeným komikem. Rowan Atkinson je pořád ve formě a bezpečně vás rozesměje! Trochu vážnější téma řeší film Zlatý podraz - příběh o lásce a basketbalu odehrávající se podle skutečné události v Československu v politicky nestabilních letech 1938 až 1951.

22.10. Pojďte do kina se bát! Poslední říjnový den se v anglosaských zemích slaví svátek HALLOWEEN. Na stejnojmenný film teď můžete narazit v kině. V hlavní roli Jamie Lee Curtis, která už hrála v trilogii Halloween z let 1978 až 1982. Dějově však tato novinka navazuje pouze na první díl a odehrává se 40 let poté.

15.10. Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo. Tuhle památnou větu pronesl Neil Armstrong - první člověk, který přistál na Měsíci. PRVNÍ ČLOVĚK se jmenuje i nový film, který sleduje životní příběh slavného astronauta včetně událostí, které předcházely letu Apolla 11. V kině tento film můžete vidět právě teď.

8.10. Právě teď můžete v kinech narazit na velmi zajímavé kousky: ZRODILA SE HVĚZDA - romantický film plný hudby, kde v hlavní roli exceluje slavná zpěvačka Lady Gaga. VENOM - akční sci-fi o novináři, který díky experimentu v sobě skrývá mimozemšťana Venoma a díky tomu má nadpřirozené schopnosti. A také český film TOMAN v hlavní roli s Jiřím Macháčkem, který ztvárnil Zdeňka Tomana, šéfa zahraniční rozvědky v poválečném Československu, který shání peníze, aby komunisti vyhráli volby, ale přitom se neštítí vůbec ničeho...

1.10. Zase jednou animovaný film, který se povedl - Yeti: Ledové dobrodružství. Je to tak trochu legenda o Yetim, ale obráceně - mladý yeti Migo až dosud myslel, že lidé neexistují a teď se s nimi poprvé setkává...

24.9. Už je to 18 let, kdy jsme se dozvěděli Po čem ženy touží, teda dozvěděl se to Mel Gibson :-) A nyní se dozvíme Po čem muži touží. Nová česká komedie právě teď v kinech!

17.9. Před třiceti lety už tu jednou byli a teď se vrací a zabíjení je stále baví. A kdo zachrání lidstvo nyní? Film Predátor: Evoluce můžete vidět právě teď v kinech. A kdo nemá rád masakry, toho může potěšit německá komedie Spolu to dáme o dospělém floutkovi ze zámožné rodiny, kterému už však jeho otec - lékař nechce dávat peníze jen tak pro nic za nic, a tak se nyní musí starat o patnáctiletého kluka s postižením srdce, kterému zbývá pár měsíců života.

10.9. Všechno bude - to není další předvolební slib, ale neobvyklá road movie, ve které jsou hlavními hrdiny 14letý Mára a 12letý Heduš. Na cestě za svobodou ukradnou auto a při dobrodružné cestě naberou k sobě ještě mladou stopařku. Právě teď můžete tenhle film vidět v kinech.

3.9. Zajímavá novinka v kinech - australský film Upgrade. Hlavnímu hrdinovi Greyovi změní život střetnutí s bandou grázlů, kteří zabijí jeho přítelkyni a jeho zmrzačí. Grey má myšlenky na pomstu, ovšem na invalidním vozíku toho moc nezvládne. Jeho kamarád mu však nabídne technologickou novinku - implantovaný čip do míchy. S jeho pomocí se Grey znovu postaví na nohy a kromě toho mu čip přináší i další nečekané možnosti.

26.8. Kryštůfek Robin už není malý kluk, ale dospělý přepracovaný muž, kterému nezbývá moc času na svou rodinu. Na scéně se ovšem objeví jeho nejlepší kamarád z mládí - Medvídek Pú, který mu připomene staré dobré časy a s ostatními zvířátky Kryštůfkovi pomůže. Jedna zajímavost - v Číně se na tenhle film bohužel nikdo nepodívá, alespoň ne v kině, protože tamější vláda film zakázala, protože právě postavička Medvídka Pú se stala symbolem odpůrců čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, kterému je prý Pú podobný.

19.8. Tenhle film v sobě skrývá několik žánrů, takže je těžké ho zařadit, a možná právě proto byste ho měli vidět. BlacKkKlansman - děj se točí kolem amerického Ku-klux-klanu na začátku sedmdesátých let minulého století a vypráví příběh černošského policisty, který se skutečně stal.

13.8. Z nových filmů, na které můžete právě teď narazit ve vašem kině, zmíníme tentokrát trochu netradiční film - Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni. Vypráví o chudém fakírovi z indické vesnice, který ovládá různá kouzla. Kvůli nemoci své mámy je nucen se vydat na cestu do Paříže, kde pozná osudovou ženu svého života, do které se beznadějně zamiluje. Své lásky si však nemůže dlouho užívat, protože omylem uvízne ve skříni v Ikee a ta je i s ním zabalena a poslána bůhví kam...

6.8. Venku panují tropická vedra, co takhle zajít se ochladit do kina? Na tyhle dva filmy se spousta lidí těšila a teď se konečně dočkali. Do kin dorazilo pokračování akční série s Tomem Cruisem, film Mission: Impossible - Fallout a děti budou chtít určitě vidět Úžasňákovi 2 - pokračování úspěšného animovaného filmu o rodině s nadpřirozenými schopnostmi.

30.7. Chata na prodej - výborná komedie s Ivanou Chýlkovou a Davidem Vávrou v rolích rodičů, kteří prodávají nepoužívanou chatu u lesa. Máma se rozhodne, že ještě před prodejem uspořádají na chatě poslední rodinnou sešlost, spolu s dětmi, babičkou a dědou. Zbytek rodiny však neprojevuje takové nadšení a tak místo idylického víkendu na chatě se schyluje spíše k rodinné roztržce, navíc když se ještě ztratí děda v lese...

23.7. A po letech je tu zase - pokračování muzikálu Mamma Mia! Here We Go Again s písničkami legendární skupiny Abba a stejnými herci jako v prvním díle, včetně hvězd jako Meryl Streep, Colin Firth nebo Pierce Brosnan. Mimochodem, od uvedení jedničky uplynulo již deset let. Skvělá zábava na léto - doporučujeme!

16.7. Dva tipy na co jít do kina: Začneme něčím pro děti, když mají ty prázdniny - další díl oblíbeného animovaného filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená vypráví o rodince strašidel v čele s Drákulou, která se tentokrát vydá na dovolenou, aby si oddechla od práce v hotelu. Pro dospěláky doporučujeme hořkou komedii Úsměvy smutných mužů o životě v protialkoholní léčebně, kde se hlavní hrdinové snaží najít cestu zpět do normálního života a nahradit závislost na alkoholu něčím jiným a přesvědčit své blízké, aby jim dali ještě šanci.

9.7. Minulý týden proběhl už 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a tak novinky v českých kinech byly trochu v jeho stínu, nicméně pojďme si představit alespoň dvě z nich: Ant-Man a Wasp je dalším počinem od studia Marvel, který vypráví o komiksových superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Naproti tomu romantická komedie Manžel na zkoušku je letní oddechovka, při které vás pobaví osud jednoho zbohatlého frajírka, kterého nehoda na jachtě připravila o paměť, čehož využije chudá holka se dvěma dětmi na krku, když se začne vydávat za jeho manželku.

29.6. V kinech právě teď natrefíte na dobrou francouzskou komedii Láska bez bariér. Notorický lhář a sukničkář Jocelyn využije příležitosti, kdy sedí na invalidním vozíku právě ve chvíli, kdy se seznámí s atraktivní Julií, která se o něj chce starat. Příběh se však zamotá, když Jocelyn pozná její sestru Florence, která je opravdová vozíčkářka a on se do ní zamiluje. Neví ale jak jí přiznat pravdu, že on vozíčkáře dosud jen předstíral...

22.6. Jsem božská - to si říká hrdinka stejnojmenné komedie, když se ve fitku praští do hlavy a po úrazu už nemá mindráky ze své baculaté postavy, ba naopak - myslí si, že je sexy a žádnej chlap jí neodolá. Druhou filmovou novinkou tohoto týdne je další (pro někoho napínavý) příběh o dinosaurech - Jurský svět: Zánik říše. Podle nás dobrá oddechovka na to sednout si do kina s popcornem a dívat se jak pokročila počítačová animace :-)

15.6. Dnes vás upozorníme na tyto filmové novinky: Escobar - životopisné krimi mapující osud jednoho z nejslavnějších a zároveň nejbrutálnějších narkobaronů, Pabla Escobara. Svého času to byl jeden z nejbohatších lidí na světě, zároveň i jeden z nejnebezpečnějších zločinců. A jestli se chcete jít do kina pobavit, můžeme doporučit romantickou komedii Já, Simon - zamilovaný příběh se zápletkou, ve které jde o (ne)vyzrazení homosexuální orientace hlavního hrdiny.

8.6. Líbil se Vám před lety film Dannyho parťáci? Tak nyní je v kinech jeho volné pokračování v ženské podobě - Debbie a její parťačky. Opravdu hvězdně obsazený film (mimo jiné Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna nebo Matt Damon) bude určitě dobrou volbou. A děti budou natěšené na druhý díl filmového zpracování oblíbené večerníčkové série - Pat a Mat znovu v akci.

1.6. Z filmových novinek dnes vypíchneme francouzskou komedii Gangsterdam, protože si myslíme, že by Vás mohla bavit, přestože se v tomhle filmu neobjeví žádný známý herec. Děj se točí kolem pašování drog v Amsterdamu, do kterého se zaplete parta mladých studentů.

25.5. Na co zajít tento víkend do kina? Solo: Star Wars Story - nový díl ze ságy Hvězdných válek, anebo skvělá komedie Dámský klub - v hlavních rolích Diane Keaton a Jane Fonda.

18.5. Studio Marvel přichystalo další akční podívanou - Deadpool 2 právě teď v kinech!

11.5. Tak trochu jsme možná zapomněli, že je máj - lásky čas a tak to napravíme dnešním tipem na filmovou novinku. Romantický film Půlnoční láska je o sedmnáctileté holce, která trpí přecitlivělostí na světlo a z domu může vycházet jen v noci. A jednou takhle vyjde ven a potká svou velkou platonickou lásku, kterou dosud pozorovala jen z okna svého pokoje...

4.5. Tiché místo - film o rodině Abbottů, jsou mezi posledními přeživšími na Zemi. Tajemné bytosti, které ovládly planetu, mají totiž velmi vyvinutý sluch a každý zvuk je hned přiláká a pro lidi znamená jistou smrt. Abottovi zatím přežívají na odlehlé farmě jen díky znakové řeči a opatřením, které je chrání. Paní Abottová (Emily Blunt) však otěhotní a s blížícím se porodem lze očekávat problémy...

27.4. Na tenhle film čekali fanoušci marvelovek hodně dlouho a teď se konečně dočkali - Avengers: Infinity War právě teď v kinech! Film je rozdělen na dvě části, ta druhá přijde do kin v příštím roce.

20.4. Novinky v kinech: Vadí nevadí - horor pro ty co se rádi bojí, V husí kůži - nový animovaný film od tvůrců Shreka a Hastrman - napínavý thriller a romantika v jednom. Podívejte se na ukázky z filmů, ať víte do čeho jdete ;-)

13.4. Děda Komárek by dnes při pohledu ven pronesl slavnou větu Chčije a chčije. A to je ideální čas skočit do kina na některý z nových filmů. Můžete narazit na novou pubertální komedii Fakjů pane učiteli 3 nebo akční sci-fi Rampage Ničitelé. Z českých filmů zmíníme komedii Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli.

6.4. Ztratili jsme Stalina - nová komedie právě v kinech! A věřte, že se budete bavit. V Rusku, kde se příběh filmu odehrává, bohužel takové štěstí nemají, tam totiž cenzoři tenhle film i po 65 letech od smrti diktátora zakázali :-)

30.3. Máme pro vás 3 tipy na nové filmy v kině: 1. Operace Entebbe - film inspirovaný událostí z roku 1976, konkrétně únosem letadla Air France na lince z tel Avivu. 2. Ready Player One: Hra začíná - akční scifi od Stevena Spielberga, které se odehrává ve světě virtuální reality 3. Sherlock Koumes - volné pokračování úspěšného animovaného filmu Gnomeo a Julie.

23.3. Protože se blíží Velikonoce a všude jsou samí zajíčkové, zmíníme dnes jeden filmový tip, který k nim má blízko - Králíček Petr je veselý animovaný film o zvířátkách z farmy, na které se objeví nový majitel, který tam ale chce pěstovat zeleninu a žádná zvířata na své zahradě nechce vidět. A tak začíná boj... Potěšte své děti a vezměte je do kina!

16.3. Pamatujete si na film Lara Croft - Tomb Raider? Před sedmnácti lety ztvárnila hrdinku ze série počítačových her Angelina Jolie, nyní přichází nový film Tomb Raider, kterému byla předlohou stejnojmenná videohra z roku 2013. Když budete mít čas, běžte se podívat do kina jak si s hlavní rolí poradila švédská herečka Alicia Vikander.

9.3. Do kin dorazila nová komedie Jiřího Vejdělka - Tátova volha. Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová v rolích matky a dcery odkrývají tajemství v podobě nemanželského potomka, o kterém se nedávno zesnulý tatínek nikdy nezmínil.

2.3. Napínavý film s komediálními prvky Noční hra nebo nový animovaný film pro děti Triky s trpaslíky - to jsou dva naše tipy na zajímavé filmové premiéry v tomto týdnu.

23.2. Pojďte do kina na hvězdně obsazený film! Meryl Streep a Tom Hanks v rolích novinářů ve filmu filmu Akta Pentagon: Skrytá válka. Děj filmu se točí kolem utajovaných dokumentů, které odhalují některé kroky americké vlády během války ve Vietnamu. pro děti doporučujeme nový animovaný film Pračlověk. Doba kamenná je u konce, nechť žije doba bronzová! Hlavní hrdina je však proti...

16.2. Tvář vody - nový film, který právě teď můžete vidět v kinech, získal 13 nominací na Oscara. Příběh se odehrává v 60. letech minulého století v americké tajné laboratoři, kde zkoumají obojživelné monstrum nalezené v Amazonii. Ve stejné laboratoři pracuje i němá uklízečka, která s vězněným tvorem naváže komunikaci a mezi oběma se vytvoří silné pouto...

9.2. Copak nového nám dorazilo do kin? Třeba ruská animovaná pohádka Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu anebo třetí pokračování série 50 odstínů - tentokrát Padesát odstínů svobody - Anastasia už není nezkušená studentka, stala se z ní emancipovaná paní Greyová, která ale umí (nejen) svého manžela pořád pěkně rozpálit. Ne náhodou přichází nové "porno pro maminky" do kin právě v období svátku zamilovaných, lístek do kina může být zajímavým valentýnským dárkem :-)

2.2. Emoce po prezidentské volbě pomalu opadají, teď je čas se tomu všemu zasmát a v tom nám pomůže Tonda Blaník, tedy Prezident Blaník :-)

25.1. Tentokrát z nových filmů zmíníme tak trochu jiný film - jmenuje se S láskou Vincent a jedná se o zajímavou kombinaci hraného filmu a animovaných olejomaleb, kterých bylo téměř 67 tisíc a které namalovalo 125 malířů z celého světa podle původních obrazů slavného malíře Vincenta van Gogha. Scénář je inspirován dopisy, které posílal van Gogh svému bratrovi krátce před svou smrtí.

19.1. Ze včerejších premiér zmíníme dva filmy, které možná budou patřit mezi nejúspěšnější v tomto roce. Začneme krimikomedií Tři billboardy kousek za Ebbingem. Scénář i režii má na svědomí Martin McDonagh, který stojí za filmovými hity V Bruggách nebo Sedm psychopatů. Druhým tipem je animovaná novinka Coco. Za tou zase stojí tvůrci úspěšných filmů Příběh hraček a Hledá se Dory. V kinech však můžete narazit i na další novinky, podívejte se na náš přehled.

12.1. Zmenšování - nové sci-fi právě teď v kinech, v hlavní roli Matt Damon, který se účastní vědeckého procesu miniaturizace, která má vyřešit problém přelidnění na naší planetě. I v malém světě lze prožít velké věci :-)

5.1. Nový rok - nové filmové premiéry! Na co zajít do kina ještě dnes navečer? Nový film Woodyho Allena Kolo zázraků v hlavní roli s Kate Winslet - drama odehrávající se v zábavním parku v 50. letech, nebo hvězdně obsazený film Velká hra - skutečný příběh bývalé profesionální lyžařky, která po úrazu změnila svůj život a vytvořila tajné herny pokeru pro celebrity a byznysmeny. Roli hlavní hrdinky si zahrála Jessica Chastain, v dalších rolích se objeví Idris Elba nebo Kevin Costner. A nezapomínejme ani na děti, určitě je potěší nová pohádka Čertoviny od Zdeňka Trošky.

4.1. Nový rok je tu a s ním i nové filmové premiéry. Na této stránce zveřejňujeme každý týden naše tipy, které zařazujeme do žánrových kategorií. Pokud hledáte filmy z minulých let, podívejte se do našeho filmového archivu.